398 poze   67035 vizite
m2-24.12..2013 060
m2-24.12..2013 060
156; http://www.gainisicocosi.ro/gaini/orloff-portelan/poze-mature-orloff/
156
155; http://www.gainisicocosi.ro/gaini/orloff-portelan/poze-mature-orloff/
155
m1-15.02.2015 039; http://www.gainisicocosi.ro/gaini/orloff-portelan/
m1-15.02.2015 039
m1-15.02.2015 036; http://www.gainisicocosi.ro/gaini/orloff-portelan/
m1-15.02.2015 036
m1-15.02.2015 037; http://www.gainisicocosi.ro/gaini/orloff-portelan/
m1-15.02.2015 037
Orloff
Orloff

Comentarii album • 26
elemer 16 April 2015  
minunati
Raportează
UNiku 28 February 2015  
superbe pasari!!!! am cocos pentru schimb de sange, eu mi-am adus din rusia...!
Raportează
andromedul 28 February 2015  
Multumesc !

In zilele astea nu e bine sa folositi Rusia si sange in aceasi propozitie :)

Pentru un look nou in cadrul familiei , am sa incerc probabil anul viitor !

Bafta !
Raportează
Marius72 28 February 2015  
frumoase pasari .sunt destul de rare prin tara.nu cresc multi asa ceva .poate ca daca ar fi mai raspandite sa ai de unde infuza in timp ceva nou ar fi mai multi crecatori atrasi de rasa asta.( ar fi si asta unul din motive) .incearca unii si cu faverolles dar tot nu reusesc mare lucru.felicitari si spor la pui frumosi !
Raportează
andromedul 28 February 2015  
Multumesc

Cred ca la noi este si o cramponare fata de cateva rase mai populare , si povestile de cosagvinizare ( nu zic ca nu e partial adevarat dar orice crescator adevarat din strainatae o sa va spuna ca e foarte "inflorita" povestea la noi) alunga oamenii dinspre rasele mai putin raspandite.

Sper sa se ajunga sa avem cat mai multi crescatori de gaini de rasa documentati, nu doar privitori de poze, si eu atunci zic ca se vor schimba procentajele ..ca e ceva sa spui ca Brahma herminat deschis e cea mai populara combinatie de rasa/culoare si e detinuta de 18% din crescatori fata 5-8% restul combinatiilor de rase si culori ...si altceva cand vi si spui ca BHD e detinut de 42% din crescatori fata de 0,5-1 % cati au 80% din rasele prezente in Romania.

Mi s-ar parea normal sa fie procentaje asa mari doar daca am vorbi de Gat Golas de Transilvania, care ar fi tinuta intensiv dintr-un spirit nationalist.

Termind cu filozofarile , va multumesc pentru aprecieri si sper sa se reuseasca intr-un viitor sa se infiripe un grup decent de crescatori ai rasei Orloff.
Raportează
radurazvan 28 February 2015  
Superbe !
Raportează
bporumbeitippler 17 October 2014  
Pasari absolut superbe; nu pot decat sa le admir de departe!
Raportează
martianu 17 October 2014  
F FR sa va traiasca
Raportează
andromedul 16 October 2014  
Multumesc..sper sa le gasesc un cocos pe masura.
Raportează
rebelu 16 October 2014  
de cate ori o admir,o aseman cu dropia baraganului ,,,
Raportează
andromedul 16 October 2014  
Si uite asa mai invata omul cate ceva....o comparatie care ii face cinste Orloff-ului ... se pare insa ca sunt destul de similare la raritate in Romania din pacate
Raportează
rebelu 16 October 2014  
se pare ca in romania chiar a disparut dropia,in rusia si ungaria se mai gasesc,taranul roman le omora cu bata ,iarna cand poleiul de pe aripi le ingreuna zborul,cu toate ca era ocrotita de lege...
Raportează
andromedul 17 October 2014  
Eu cred cu tarie in egalitatea in tratament cel putin la fel de tare ca si in principiul "prostia si fudulia se platesc"

Deci asa cum l-as lasa pe domnul Tigru sa-si finalizeze masa in cazul celui caruia isi baga mina printre gratii la ZOO, si nu as investi in tratament si reconstructia miinii afectate, tot asa as aplica exact acelasi tratament cu acelasi rezultat final celor "cu bata" mentionati de Dv.
Raportează
CosminN 16 October 2014  
Frumoasa rasa, pacat ca la noi nu este raspandita.
De fapt, cam peste tot in lume este o rasa mai rara.
Raportează
andromedul 16 October 2014  
E o comunitate destul de frumoasa de crescatori de Orloff in Anglia. Sunt o rasa care din punctul meu de vedere arata fascinant atat in aceasta varietate de culoare cat si in alb, negru, mahon..si mai ales favoritele mele baratele.

Eu nu cred ca o rasa mai rara poate fi raspandita in conditiile in care o parte din crescatori le evalueaza la nivelul obiectelor de colectie ...deci daca sunt rare trebuie sa fie si prohibitiv de scumpe ...si uite asa in cativa ani poti primi coroana de "Ultimul mohican" al rasei X in Romania ..ce onoare ( sau cu "r" in loc de "n" cum doriti)
Raportează
CosminN 16 October 2014  
Orloff-ul ca si Faverolles si altele nu sunt rase pt. oricine. Nu sunt rase "comode", nu sunt comerciale, nu fura ochiul necunoscatorului (asa cum o fac Brahma, Cochinchina etc.), prin urmare numai adevaratii pasionati le cresc.
Desi este rara, iata ca rezista si rasa evolueaza. Am vazut exemplare aduse din Germania care aratau realmente superb. Chiar am vrut sa-mi cumpar o familie dar la vremea respectiva nu mi le-am permis. Pt. mine erau foarte scumpe.
Nu cred ca este ceva rau in a fi mai rare si mai "rezervate" daca-mi este permisa exprimarea. In felul acesta septelul se mentine de calitate, nu devina o gaina care se gaseste prin orice curte asa cum a devenit Brahma (unde toata lumea crede ca are cunostinte despre rasa desi exemplarele cu adevarat notabile sunt destul de putine).
Raportează
andromedul 17 October 2014  
Nu cred ca un crescator de pasari de rasa (deci crescator , nu pasionat, nu antrepenor ) poate sa fie multumit cu statutul de rare al raselor pe care le creste, nu de alta dar principalul rationament care ar trebui sa stea in spatele eforturilor sale trebuie sa fie conservarea rasei sau raselor respective. Chiar nu vad un alt rationament logic care ar putea sa-i primeze acestuia.

Asa ca eu cred ca e mai bine ca o comunitate de crescatori ( care poate fi la nivel de regiune , tara samd) nu poate sa prefere de exemplu(A) sa aiba dintr-o rasa 10 exemplare concentrate la 2 crescatori , si din aceste 10, 9 sa aiba in cea mai obiectiva evaluare peste 96 de puncte sa zicem , in dauna situatiei (B) in care sunt sa zicem 100 de exemplare, raspandite la 20 de crescatori, dar din care doar 6 exemplare sunt , in conditiile aceleasi evaluari , peste 96 de puncte.

Un necunoscator poate sa invete, poate sa-si imbunatateasca in timp calitatea, trebuie doar sa aiba acces la variante.
Nu e vina lui ca i se prezinta doar Cochinchina si Brahma, cum mai departe intr-o situatie ideala , e dreptul lui sa aleaga Brahma si Cochinchina chiar daca ii sunt aduse in fata o mare parte din uimitoarea varietate a raselor.

Sa nu uitam ca sunt rase disparute si "reconstruite" care cu siguranta nu au avut pe parcursul dificilului traseu spre rasa originala , o calitate deosebita , si poate nu se ridica la nivelul exemplarelor originale, dar in cazul carora obtinandandu-se exemplare care respecta trasaturile de baza , acopera distanta imensa intre " disparut" sau 0 si existenta .

Deci eu sper sa nu mai fie rase pure "in pericol de extinctie" , ci doar rase mai populare si rase mai putin populare...e idealistic dar important.
Raportează
CosminN 17 October 2014  
Desi nu achiesez la acest punct de vedere, asta nu ma impiedica sa-l respect!
Raportează
rettegi 20 September 2014  
sant f frumoase si mie miar placea o familie de orloff
Raportează
rebelu 28 July 2014  
F FR,DEOSEBITE
Raportează
shmVet 22 July 2014  
Interesanta rasa. Bafta cu ea !
Raportează
cristiavram 2 March 2014  
f frumoase succes
Raportează
terenplaiulfoii 2 March 2014  
Deosebite...
Raportează
andreibubu 1 March 2014  
bafta!
Raportează
pop77 1 March 2014  
frumos
Raportează
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.